21 Mayıs 2016 Cumartesi

Yaz Sebzeleriyle Kiş


Adına kiş dedim, gerçek bir kiş tarifi değil. Ne tuzlu kek, ne kiş, ne fırında sebze yemeği. Tadına doyulmaz kabarık bir lezzet. Farklı sebzelerle de denenebilir, özellikle kabak içinin yumuşak ve nemli kalmasını sağlıyor; taze soğan ve kırmızı biber harika bir tat bırakıyor. Hazırlaması çok kolay ve pratik, iş dönüşü çırpıp fırına atabilirsiniz.

Malzemeler:
4-6 porsiyon

1 adet kabak
1 adet kırmızı biber
5-6 sap taze soğan
1 su bardağı un
1/2 su bardağı süt
3 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı karbonat
Tuz, karabiber
1 çimdik muskat
Rendelenmiş kaşar peyniri
Zeytinyağı

Hazırlanışı:
1. Kabak, biber ve taze soğanı zeytinyağında 5-10 dakika kavurup altını kapatıyoruz. Küçük boy dikdörtgen bir fırın kabına alıyoruz.


2. Çukur bir kapta yumurta, un, süt, tüz karabiber, karbonat, kabartma tozu ve muskatı güzelce çırpıyoruz.

3. Yumurtalı karışımı sebzelerin üstüne döktükten sonra sptaulayla hafifçe karıştırarak bir araya gelmelerini sağladıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırına veriyoruz.


4. Kişimiz 45 dakikada kabararak pişiyor. Çıkarmaya 10 dakika kala üstünü bol kaşar peyniri rendesiyle kaplayıp peynir eriyince ılık servis yapıyoruz. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder